TRIO VALERIJE NIKOLOVSKE

VALERIJA NIKOLOVSKA

Profesionalno se bavi glazbom  od 1987.god.Karijeru započinje kao blues pjevačica u sastavu Delta u kojem izvodi ragtime i country-blues .Slijedi period Chicago bluesa u sastavu Blues Power Band,suradnje sa Telefon Blues band-om,Adrian Burnsom,Franco Trisciuzziem.Nakon desetak godina bavljenja blues glazbom,djeluje i u drugim glazbenim žanrovima (soul,funk, acid jazz,house,gospel) sa Songkillers(Fleka, 1997 Aquarius records),Eddy&Dus (High life,1999 SSOH France) Mayales(Svima želim Raj Za Sve, 1999 Aquarius Records) Igor Geržina(Lagano lagano,2 god kasnije,Aquarius Rec.).Slijedi prvi samostalni album The Bright side of The Blues (2000 Aquarius Rec.)a 2004. objavljuje album Open,sa autorskom glazbom Valerije i Viktora Lipića.Surađuje s mnogim  domaćim i stranim glazbenicima na pozornicama u zemlji i van nje (Josipa Lisac,Zdenka Kovačiček,Meri Cetinić,Ivana Kindl(Gospel u Komediji 2008 Menart),Kristijan Beluhan,Matija Dedić,Elvis Stanić (Bolja strana svijeta 2005 Croatia  rec)Majke,Dino Dvornik,te mnogi drugi.2015. s Viktorom Lipićem objavljuje album Well Paid Girl sa Jazz orkestrom HRT sa autorskom glazbom. Danas djeluje u Triu LiVaDa  i Nothin’ But the Blues .Također izvodi blues i jazz repertoire u drugim postavama.Dobitnica je nagrada Porin,Crni mačak i Donat FM.

VIKTOR LIPIĆ

Odrasta u glazbeničkoj obitelji i kao dijete uči klavir i klarinet.Srednju glazbenu školu pohađa u Dubrovniku i Zagrebu. U Zagrebu postaje član sastava Mayales s kojima objavljuje album ‘Svima Želim Raj Za Sve’ 1999. Producent je,aranžer,autor i glazbenik na albumima ‘The Bright side of the Blues’ 2000. i ‘Open’ 2004. Valerije Nikolovske, a 2015. zajedno objavljuju album s Jazz orkestrom HRT-a ”Well Paid Girl” . Bogato studijsko i koncertno iskustvo stječe kroz suradnje na raznorodnim glazbenim projektima ( Josipa Lisac,Radojka Šverko,Carol Cass,Igor Geržina,Reggie Washington,Gabi Novak,Natali Dizdar…..). 2000-tih stvara i koncertira sa jazz-rock sastavom Baobab. Član je grupe Majke 2010.-2015. s kojima snima album Teške boje 2011. i osvaja diskografsku nagradu Porin. Aktivno djeluje u projektima Trio LiVaDa ,Balkan Zoo Ensemble,Ivan Bonačić Group, Bučers,Nothin’ But The Blues.

MILO STAVROS

bubnjar,producent i autor glazbe i stihova

Kao studijski i session glazbenik radi na mnogim projektima raznih usmjerenja, (Gabi Novak,Tereza Kesovija,Vanna,Divas,Kristijan Beluhan,Bolesna braća,Lana Janjanin,Matija Dedić,Dino Dvornik,Songkillers,Mayales,High Class Family,Bastardz,Protokool,Nothin’ But The Blues…). Kao producent i autor pojavljuje se na mnogim pop  izdanjima (Divas,Vesna Pisarović,Severina,Kristijan Beluhan,Protokool…).Bio je učenik Victor Jonesa i polaznik Jazz akademije u Grazu.