KINO MEDITERAN

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina već dugo zatvorena. Projekt se trenutno održava na 30 lokacija, a Lastovo se nalazi među njih 12 koji imaju programe kroz cijelu godinu.  Dugoročni cilj projekta je što više lokacija pridružiti cjelogodišnjoj mreži kina. Kino Mediteran lokalnom stanovništvu nudi uvid u najkvalitetnije filmove europske i svjetske kinematografije. Uključivanjem u program filmova za djecu, mnogim najmlađim posjetiteljima omogućeno je da po prvi puta dođu u kino i prisustvuju kino projekciji. Uz distribuciju vlastitih filmova, surađuje sa svim hrvatskim distributerima i velikim brojem filmskih festivala, te tako publici osigurava novi i atraktivni kino program.

Kino Mediteran zajednički je projekt Festivala mediteranskog filma Split i svih gradova domaćina koji kroz svoje pokroviteljstvo pomažu da se projekt uspješno realizira.

Podržavajući sve kulturno umjetničke-aktivnosti na otoku Kino Mediteran od 2018. surađuje i s udrugom LA!UVO! te festivalom LA.stovo.OTOKGLAZBE.