LAKA

Na glazbenoj sceni LAKA egzistira još od 1998. godine. Od tada je postepeno osvajao srca publike, što ga je sredinom 2007. godine, konačno, dovelo i do izdavanja prvog autorskog albuma pod nazivom “Zec”. Slijedeće, 2008. godine, Laka je izabran za predstavnika BiH na Eurosongu u Beogradu, gdje osvaja 10. mjesto sa pjesmom “Pokušaj”.
“Pokušaj” postaje regionalni hit, a Lakin ekstravagantni stil, scenografija, kostim, izvrstan smisao za humor, te s druge strane, potpuna otvorenost, jednostavnost i ležernost s kojom nastupa u javnosti, ubrzo osvaja srca publike u čitavoj regiji.
Među Lakinim fanovima se nalaze ljudi različitih profila, dobi, ukusa i opredjeljenja.
Domaća publika mu ostaje vjerna i prilikom glasanja za regionalni pop/rock hit televizije MTV Adria (MTV Adria Best Act), te “Pokušaj” proglašava najboljom pjesmom, nakon čega Laka putuje u Liverpool na MTV EMA 2008. po svoj MTV kipić. Nakon pauze i priprema za slijedeći album, Laka izdaje singl i spot za pjesmu “Brko” kao najavu svog drugog albuma “Stvorenje”. “Brko” postaje hit preko noći, spot se premijerno vrti najprije na MTV-u, a potom na svim domaćim TV stanicama i njihovim top listama.
Laka živi i radi u Sarajevu. Njegova sestra Mirela Laković stalna je članica benda. Kao drugi vokal, neobičan plesni performer, specifičnog i prepoznatljivog izgleda, Mirela je ubrzo postala popularna i omiljena kao i brat, a njegov je nastup postao nezamisliv bez sestrinih neobičnih scenskih perfomansa i simpatičnih vokalnih dionica.
Uz Laku i Mirelu članovi  benda su Tomo Miladinović, Ozren Franić i Matko Gaće.