TVOJ PANTEON

“Pogledajmo što imamo u sebi, kako izgleda svijet koji smo oko sebe izgradili i zajedno stvorimo vlastite (sekularne) ikone i svece koji će nas inspirirati i podsjetiti na to od kuda smo došli i kamo idemo. Na radionici ćemo istražiti religioznu ikonografiju i animizam, te osmisliti i izraditi vlastite ikone malog formata, primjerene za nošenje sa sobom u npr. novčaniku.”_Ana Kovačić

Radionica ilustracije i grafike TVOJ PANTEON održala se u sklopu programa festivala LAstovo.OTOKGLAZBE.2022. u uvali Mihajla, u prostoru stare razrušene uljare.

Dio je suradničkog projekta sa organizacijom ŽIV ŽAR ŽUR pod nazivom ŽENE MAŠINE kojime se promovira stvaralaštvo žena u kontekstu DIY, tj ‘uradi sam’ kulture stvaranja i djelovanja. Kompletan program izvode žene koje su vještinu koju podučavaju velikim dijelom stekle samostalnom, van institucionalnom edukacijom, te osim prenošenja konkretnog znanja žele inspirirati sve, a pogotovo druge žene, da počnu i/ili nastave stvarati umjetnost. Bitan fokus projekta je i promoviranje decentralizacije ponude kulturnih i edukativnih sadržaja, a programi se odvijaju u tri manja naselja: Lastovo na otoku Lastovo, Hvar na otoku Hvaru i Koprivnica. 

Cilj projekta je predstaviti stvaralaštvo žena i diy kulturu u manjim gradovima, te tako doprinjeti decentralizaciji koja je u Hrvatskoj jako izražena. Vođeno tom idejom, LA!UVO! sudjeluje u projektu kao partnerska udruga uz hvarsku te koprivničku, koje djeluju u sredinama koje radi geografske dislociranosti imaju skromniji priljev kulturnih sadržaja.