PITALI SMO…JUGGERNAUT

Juggernaut, mladi splitski instrumentalni dvojac predstavit će se na ovogodišnjem LAstovo.OTOKGLAZBE. Iako više od 10 godina zajedno sviraju tek su nedavno odlučili svoj talent podijeliti s publikom, a što pripremaju za LAstovo saznajte u nastavku.

Jedini ste splitski bend na ovogodišnjem LAstovo.OTOKGLAZBE. Ima li treme?

Trema nam je zbog trajekta. Barabu pere da ga 5 sati vožnje ne izvalja iz postola, a Duju kako ćemo s prebacivanjem opreme. Oko samog nastupa smo uzbuđeni, a posjećivali smo LAstovo prije par godina i sama lokacija festivala na MihajLA nam je ludilo.

Odakle ideja za ime Juggernaut?

S obzirom na to da skupa imamo jedva preko 100 kila, to je jedino bilo logično.

Tko su vam uzori na hrvatskoj glazbenoj sceni?

Marijan Ban.

Jeste li se ikad uboli na ježinca?

Bio je utorak 18.8.1998. godine. Dujini i Sandrovi roditelji su se dogovarali za odlazak u Igrane na cjelodnevno uživanje na moru. Duje u tom trenutku ima 8 godina, a Sandro 10. Uzbuđenje pred put je bilo ogromno. Po glavi se već motalo kako će se cijeli dan bacati u more. U totalnoj euforiji izlijećemo iz portuna i upadamo u auto. Nakon ogromnog zastoja kraj Stobreča napokon dolazimo u Igrane. Uhvatili smo svoje mjesto ispod borovine i počeli ludovati. Nije prošlo ni po ure, a zvizdan nas je dotukao pa smo se odlučili zaletjeti po Ledenka. Uzeli smo cijeli set. Nakon šta smo se osvježili zgrabili smo maske i krenuli lagano zaranjati oko mula. U jednom zaronu ugledamo divovskog ježinca kako namrgođeno gleda u nas. Od panike izranjamo i gledamo se u nevjerici. Odlučimo opet zaroniti da provjerimo koliko je zaista velik, no on nije bio na istoj poziciji. Ispod površine se osvrćemo kad nas u jednom trenutku pomete 5 – 6 iglica u leđa. Shvatimo da ježinac po nekoj gruboj procjeni ima 5 metara. Izranjamo i bježimo na obalu. Počinjemo kovati planove kako da ga pobijedimo. Odlučili smo ga napasti ribarskom mrežom. Svako je zgrabio svoj kraj i krenuli smo u borbu. Međutim uporan je taj ježinac. Svaki put kad bi se učinilo da ga imamo lik bi se teleportira i pomeo nas s par iglica s leđa. Nakon višesatne borbe shvatimo da mu jednostavno ne možemo ništa i s barem 100 iglica po leđima vraćamo se na obalu. Poraženi i iscrpljeni grabimo Ledenka i odlazimo doma.

Što posjetitelji mogu očekivati od Juggernautovog prvog nastupa na LAstovo.OTOKGLAZBE.?

Nekako je najbolje kad ne očekuješ ništa. Mozak na pašu uz koji decilitar vina i Snickers pa kako večer bude nosila.

LAstovo.OTOKGLAZBE.2019. održava se od 14. – 19. kolovoza u uvali MihajLA, a sve informacije možete pronaći na web stranici www.otokglazbe.la ili na službenoj Facebook i Instagram stranici festivala.